Mine hunde / Marley
Marley og mig 7 mdr
Marley colliedag 0914Første blik i BerlinMarley træning

Marley

RBM Immortal Lady's Marshall Rascal DK10387/2014
Født 16/11-2013 hos kennel Immortal Ladies ved Berlin
HD; A/A
AD; 0/0
CEA; DNA carrier +/-
MDR1; DNA Non carrier +/+
Højde; 61 cm
Vægt; 29 kg
Udstillet i Herning november 2014; Excellent - 3. vinder i junioklassen
 
Marley er min første collie, og er den hund jeg har gået og ventet på i ca et år. Jeg blev bekendt med og forelsket i den amerikanske collie via min uddannelse hos Hund & Træning, hvor en af de andre kursister havde to unge tæver. Den energi og samarbejdsvillighed collien besidder, samtidig med det smukke ydre og det søde og varme gemyt de har - ja så var jeg solgt.
Det var dog ikke lige sådan at få min første collie. Da jeg er ny i denne race, valgte jeg at besøge den kennel som min veninde har sine skønne collietæver fra og fik bekræftet at jeg gerne ville købe en hvalp derfra. Der var 7 ugers hvalpe da jeg var på besøg, men de var naturligvis alle sammen reserveret - men så absolut skønne. Desværre gik flere tæver tomme, og efter knap et års ventetid uden udsigt til en hvalp indenfor det næste halve år, valgte jeg efter anbefaling at tage kontakt til kennel Immortal Lady's, som også opdrætter rene amerikanske collies.
Det blev til en del tyske gloser og skriven frem og tilbage - og i påsken fik jeg min store drøm opfyldt; Marley kørte med fra Berlin til Hovedgård.
Det har været en stor omvæltning efter 18 år med fire forskellige bernerdrenge pludselig at have en letbenet aktiv collie ungdreng i hjemmet. Men jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt!
Mit primære mål med at prøve en denne race er at afprøve hundetræning med en lettere og ultra samarbejdende race, hvor jeg på sigt forventer at kunne dyrke både rallylydighed og LP Lydighed.
Den første tid er gået med at lære Marley vores sprog og liv, som er langt fra hvad han har været vant til i Berlin. Det er gået godt - og vi har nu også været til både skue(excellent) og udstilling(excellent), samt røntgen af HD & AD - så nu er Marley reelt avlsgodkendt efter Dansk Collie Klubs regler.
Vi arbejder pt meget med rallylydighed, som jeg også har dyrket med mine bernere. Det er en fornøjelse at se hvordan suger til sig, når vi træner nye og til tider lidt svære øvelser...
Planen er at vi for alvor skal ud og deltage i rally konkurrencer i 2015.
 
Billeder af Marleys forældre;
REM farMarleys far REM
Nicole + Elisa 
Marley 9 uger
 
Marley 14
Marley 6 mdr
TINA KJELDBJERG | Bredkjærvej 12, 8300 Odder  | Tlf.: 42386215 | ZAKKAI-HUNDECENTER@HOTMAIL.COM